Verbruggen Mechanisatie B.V.

Industriële Automatisering

Verbruggen Mechanisatie B.V.

Verbruggen Mechanisatie is actief op de markt van machinebouw en mechanisatie. Zij ontwerpen en produceren machines voor de industrie, land- en tuinbouw en de champignonsector.

Kanters Elektro is huis-automatiseerder voor diverse productielijnen bij Verbruggen Mechanisatie, waaronder ook de productielijn voor de verwerking van prei. In een preilijn wordt prei handmatig op een oplegband gelegd waarna wortel en blad worden afgesneden. Het afsnijden van de wortel kan vooraf worden gegaan door een watersnijder, welke op hoge druk de wortel eerst grof afsnijdt. Vervolgens wordt de prei met een afvoerband naar de medewerkers getransporteerd, waarbij per medewerker een verschillende hoeveelheid prei mogelijk is. De medewerkers verwijderen de buitenbladen van de prei, controleren de prei en leggen deze op een afvoerband. De productie kan per medewerker worden bijgehouden. De prei wordt vervolgens schoongespoeld en drooggeblazen, waarna deze door medewerkers wordt afgenomen en ingepakt.

In samenwerking met een Vision-specialist hebben we een prei-herkenningssysteem geplaatst voor het sorteren van prei op grootte en kwaliteit waarmee vervolgens de eindklant zijn verkoop kan sturen. Kanters Elektro heeft in opdracht van Verbruggen Mechanisatie de elektrische besturing geëngineerd en gerealiseerd.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then