Onze Dennis gaat letterlijk de strijd aan tegen kanker!

Onze Dennis gaat letterlijk de strijd aan tegen kanker!

Een oude vriend van zijn zus bokst al jaren, maar zelf durfde hij in het begin de stap niet te zetten. “Hij heeft mij op een gegeven moment gewoon de boksschool mee ingesleurd”, aldus Dennis. Ondertussen bokst Dennis al drie jaar en de interesse in vechtsport neemt alleen maar toe.

“Door te boksen, word ik rustig en kan ik mezelf eens goed uitleven op die boksbal”. Het is zeker geen agressieve sport, het is meer een uitlaatklep na een drukke dag. Bij boksen komt namelijk zo veel meer kijken dan alleen schoppen, slaan en boos kijken. Ondertussen bokst Dennis drie keer per week en het gaat steeds beter, voornamelijk het sparren.  

Fight Cancer Night
In de wandelgangen hoorde hij verschillende keren Fight Cancer Night vallen en dat dat echt iets voor hem was. “Toen had ik nooit echt de drang om mee te doen, want ik was pas net begonnen”, aldus Dennis. Totdat op 21 juni 2021 zijn opa overleed aan de gevolgen van longkanker. Op dat moment wist Dennis het zeker; die bokswedstrijd moest hij ook kunnen. Dennis’ instelling voor boksen veranderde volledig en hij wilde hoe dan ook mee doen aan hét evenement van Boerdonk; Fight Cancer Night. Echter moest Dennis wel aan de bak. Het evenement vindt namelijk al plaats op zondag 3 september, waarbij nog 15 andere, fitte strijders de ring in gaan. Dit betekent enorm veel trainen en de techniek onder de knie krijgen; de motivatie is er namelijk ruimschoots.

Hoofdsponsor: Kanters Elektro
Naast het vele trainen, moest Dennis ook op zoek naar een hoofdsponsor. Uiteraard ging Dennis direct naar het bedrijf waar hij al jaren, met veel plezier, werkt: Kanters Elektro. Binnen het bedrijf kende al iemand Fight Cancer Night, dus het evenement was geen onbekend terrein voor Kanters Elektro. “Ik ben gewoon op Maarten (alg. directeur) afgestapt om eens om tafel te gaan zitten”. Kanters Elektro draagt graag bij aan het steunen van goede doelen, maar natuurlijk ook het steunen van eigen werknemers; onze Dennis! De hoofdsponsor had Dennis dus snel gevonden.

Boodschap
Naast het boksen en het publiek een leuke avond bezorgen, wil Dennis ook graag een boodschap meegeven. Zelf heeft Dennis, voor opa, gelukkig nog nooit te maken gehad met kanker in zijn directe omgeving. “Als dat eenmaal voorkomt, dan ga je zo anders kijken naar het leven”. De mensen die je dierbaar bent, kunnen er zo ineens niet meer zijn.

Daarnaast, kanker is een ziekte die helaas te veel voorkomt. Door middel van mij te doneren, help jij kanker weer een stukje de wereld uit. “Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen”.

En hierna?
“Na Fight Cancer Night wil ik mij nog meer kunnen ontwikkelen op het gebied van boksen. Dan zou ik wel mee willen doen aan een echt boksgala”. Dit betekent wel dat Dennis een nog strakker trainingsschema krijgt, maar dat moet zeker goedkomen.

Donatie
De opbrengst (donaties) van Fight Cancer Night gaat naar twee goede doelen. Een deel van de opbrengst gaat naar Kika. Kika is het enige doel in Nederland dat onderzoek doet naar álle vormen van kinderkanker.

Het andere deel van de opbrengst gaat naar Fight cancer. Fight Cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. De opbrengsten gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

Het streven van Fight Cancer Night is om minimaal €40.000,- op te halen voor Kika en Fight Cancer. Help jij mee om dit streefbedrag ruimschoots te behalen? Doneer dan hier!

Namens Kanters Elektro wensen wij Dennis alvast heel veel succes in september! Wij zijn enorm trots dat hij, door middel van te boksen, letterlijk de strijd aan gaat tegen kanker!

 

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then